Wouter Bosch

Ik ben 48 jaar en woon in Eindhoven. Mijn tijd besteed ik graag in de natuur en ik houd van het maken van lange wandelingen. Daarnaast werk ik met mijn kwaliteiten en dat geeft ook veel voldoening.

Wouter Bosch

Werken in dienst van het leven

Ik creëer settings waarin mensen hun weg vinden om bij hun ware kracht en hun ware ‘ik’ aan te komen. Dat doe ik met individuen en ook met teams.

Het zijn prachtige en zeer nauwgezette processen om vaste situaties te verhelderen en daarmee veranderbaar te maken. Als eenmaal het inzicht en de beweging uit de persoon zelf komt, is dat altijd iets dat je kunt vertrouwen. Het voelt namelijk goed. En dan weet je dat het bijdraagt aan het leven zelf.

 

 

Complexer dan we denken

Wij zijn geneigd om theorieën, methodes en oordelen van anderen aan te nemen. Als je met je verstand iets aanneemt dat niet goed voelt, ontstaat er een conflict in jezelf. Dit conflict ben je in je innerlijke wereld en in de buitenwereld constant aan het managen. Als er een moment komt waarop je dit conflict echter weet los te laten, dan is de energie waarmee je het conflict altijd hebt gemanaged ineens beschikbaar als kracht. Nu en de rest van je leven.

Dit soort processen gaan voorbij aan het causale niveau van actie – reactie, want daar ontstaan de problemen juist. De aanvliegroute komt zeer nauw, want niemand is hetzelfde of heeft hetzelfde meegemaakt. Onze werkelijkheid is veel te veelzijdig en buitengewoon.

 

 

Helder in Verbinding

Dat ik verfijnd – met gevoel – kan werken, toonde zich voor mij vroeg in het leven. Ik kon mensen ‘energetisch’ helpen met klachten. Daardoor heb ik een natuurlijk vermogen ontwikkeld mensen in verschillende situaties te begrijpen en de mogelijkheden tot verandering waar te nemen. 

 

 

Het verleden is om los te laten

Ik heb een opleiding tot biomedisch werktuigbouwkundig ingenieur afgerond. En sindsdien ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland als leider, ontwikkelaar en consultant bij voornamelijk multinationals. De laatste jaren heb ik mij voornamelijk gericht op de mens en de ontwikkeling van zijn innerlijke en daarmee uiterlijke wereld.