Wouter Bosch

Wat ik doe

Mijn werk kan veel voor je betekenen als je een ziekte, relatieprobleem of bijvoorbeeld organisatieprobleem hebt. En in het bijzonder ook als je je realiseert dat je door de waan van de dag geleid wordt.

Ik help je te bevrijden van ‘Alles wat je niet bent’.
Dit neem ik heel serieus. Hoewel ik tijdens het werk vaak heel wat aflach met de mensen.

Als je iemand zoekt die jouw problemen oplost, iemand die je beter maakt of die je vertelt hoe je iets moet doen, dan ben ik niet het juiste adres voor je. Ook niet als je met me komt werken, omdat iemand tegen jou gezegd heeft dat je zou moeten veranderen en aan jezelf zou moeten werken. Je bent in deze gevallen niet serieus en zoekt oplossingen buiten jezelf. Er is dan weinig communicatie mogelijk tussen ons. Ik hoop dat je dit begrijpt.

 

Wat ik niet ben

Ik zie mijzelf niet in een speciale rol en ik ben geen autoriteit op wat voor gebied dan ook. Ik kom je geen nieuwe methode leren, geen nieuwe leer, oplossing, dogma of kennis. Ik vertel je niet wat goed of fout is. Ik heb enkel volledige aandacht voor je.

In deze verbinding verdwijnen veelal fysieke en geestelijke pijnen en conflicten en ontstaan meer mogelijkheden. Iets dat ik voor het eerst constateerde toen ik 14 jaar oud was en via aanraking bij iemand pijn kon verminderen. Dit is een impuls geweest voor vele ontwikkelingen in mijn leven en mijn interesse voor de kunst van bevrijding oftewel transformatie. Iets dat nou eenmaal geen plan kent en geen weg, eerder haarfijne condities.

Of we meer met woorden werken, of meer systemisch of energetisch, individueel of in een groep, via aanraking of op afstand; de volle aandacht vindt plaats over de gehele breedte en met de hoogste sensitiviteit mogelijk. Daar komt vaak veel energie bij kijken.

Het gaat om wat er werkelijk is. Zeer feitelijk en helder. Alles wat je op deze manier ervaart is waardevol en voor iedereen is dat iets anders en komt in een andere intensiteit, kwaliteit en betekenis.

 

Vrijheid

Vrijheid van het verleden, van littekens, van conditioneringen, van ‘zo hoort het te zijn’ en van een vaste rolverdeling tussen jou en mij, zorgt ervoor dat we zonder oordeel, zonder afhankelijkheid, zonder iets te onderdrukken of vervormen kunnen werken. Gewoon met iets zoals het is. We hoeven dan geen moeite te doen, want ook moeite is verzet tegen wat is.

Daar vind je innerlijke vrede, rust en kracht. De waarlijke vrijheid en het ware geluk waarin jij Jezelf herkent.

Wouter Bosch

Iets over mijn leven

In 1971 werd ik geboren in De Lutte in Nederland; en ik heb aan de Universiteit Twente Biomedische werktuigbouwkunde gestudeerd. Vervolgens ben ik in het corporate bedrijfsleven gestapt. Meer dan 10 jaar heb ik voor ongeveer 20 grotere organisaties en multinationals projecten uitgevoerd in binnen- en buitenland. De structuren en dynamieken van deze organisaties heb ik volledig beleefd. In rollen als consultant, projectmanager, leiderschaps- en cultuurontwikkelaar heb ik samen met de mensen in organisaties boeiende transformaties vormgegeven.

Daarna ben ik naar Tsjechië getrokken. In Praag heb in 2008 een coachingsbureau opgericht en ik werd later directeur van een internationaal opererend Tsjechisch productiebedrijf.

Na vervolgens een korte tijd in Rome gebivakkeerd te hebben, heb ik mij in 2012 weer in Nederland gevestigd. Daar ben ik me gaan bekwamen in systemisch werk en werd het tijd om mijn innerlijke kwaliteiten te gaan leven en naar buiten te brengen, waarover je op deze site het één en ander kunt lezen.