Wouter Bosch

In 1971 werd ik geboren in De Lutte in Nederland; en ik heb aan de Universiteit Twente Biomedische werktuigbouwkunde gestudeerd. Vervolgens ben ik in het corporate bedrijfsleven gestapt. Meer dan 10 jaar heb ik voor ongeveer 20 grotere organisaties en multinationals projecten uitgevoerd in binnen- en buitenland. De structuren en dynamieken van deze organisaties kennen voor mij geen geheimen meer. In rollen als consultant, projectmanager, leiderschaps- en cultuurontwikkelaar heb ik samen met de mensen in organisaties boeiende transformaties vormgegeven.

Daarna ben ik naar Tsjechië getrokken. In Praag heb in 2008 een coachingsbureau opgericht en ik werd later directeur van een internationaal opererend Tsjechisch productiebedrijf.

Na vervolgens een korte tijd in Rome gebivakkeerd te hebben, heb ik mij in 2012 weer in Nederland gevestigd. Daar ben ik me gaan bekwamen in systemisch werk en werd het tijd om mijn innerlijke kwaliteiten te gaan leven en naar buiten te brengen.

Wouter Bosch
Worden Wie Je Werkelijk Bent

 

Dat ik mensen kan helpen met pijn en klachten wist ik als kind al. Pas op mijn dertigste – midden in mijn werkzame tijd als consultant – was ik eraan toe me meer te openen voor mijzelf en mijn diepere kwaliteiten. Het is niet makkelijk je te openen voor Wie Je Werkelijk Bent en dit naar buiten te brengen.

Ik heb grote erkenning voor hen die díe moed hebben. We leren via formules en regels te leven. We identificeren ons met het verstand, dat ons dwingt uit herinneringen en verwachtingen te leven. Herinneringen en verwachtingen die – als je er goed naar kijkt – door het collectief (maatschappij, familie, school, religie, organisaties) aan ons worden doorgegeven. Het zijn altijd herhalingen uit het verleden.

 

De monnik Thomas Merton zei:
“Liefhebben is niet het goede willen doen, of helpen, of iemand beschermen. Als we zo handelen, zien wij de naaste simpelweg als een object, en zien we onszelf als edelmoedig en wijze mensen. Dit heeft niks met liefde te maken. Liefhebben is ons verbinden met de ander en in hem Gods vuur ontdekken.”

 

Oftewel in mijn eigen woorden: In de verbinding is het bijzondere te herkennen. Het is allemaal al daar.

De essentie van mijn werk

 

De essentie van mijn werk is een heldere verbinding met Jezelf en met de ander. De intelligentie die daar aanwezig is, is de oorsprong van al het schone, gezonde, waardevolle, creatieve en liefdevolle in deze wereld. En die intelligentie is in iedereen aanwezig.

In 2017 heeft een cliënt aan het einde van een sessie onderstaand gedicht geschreven. Bijzonder knap hoe hij zijn ervaring van helder bewustzijn ter plekke kon verwoorden. Ik kan je niet garanderen dat alles meteen helder voor je wordt. Maar wat je vindt is altijd waardevol en vredig.

Gedicht

Wil je meer ervaringen van klanten lezen? Kijk dan hier.