Wat Klanten Zeggen

Op deze pagina vind je feedback van mensen die met mij gewerkt heb. Het lezen van deze teksten geeft een goede indruk hoe mensen dit beleven. Sommige mensen heb ik feedback gevraagd, maar ik geloof dat de meeste stukken tekst uit spontane mailwisselingen komen. Het is in overeenstemming met de personen gepubliceerd. Schuingedrukte tekst is door mij toegevoegd.

 

Je kunt filteren op thema’s zoals ‘Ziekte en Verlichting’ of ‘Bevrijd Jezelf’.

 • Hallo Wouter,
  Hoe blij kan een mens zijn als die van zijn rechter naar linkerzij kan draaien.

 • Hoi Wouter. Wat kun jij wonderen verrichten. Het verschil bij mijn moeder is al enorm zichtbaar. Zo blij mee. Ik heb echt met haar te doen. Onwijs bedankt voor alles.

  Een bericht van een dochter die mij een uur na de sessie nog een berichtje stuurde. Ze was bij haar moeder toen ik energetisch op afstand met haar werkte. De moeder had al een kleine week enorme pijn en medicijnen hielpen niet.

 • Ik heb mij tijdens en na de laatste sessie zeer goed gevoeld, ik heb een heel rustig gevoel over mij. Heb daarnaast het gevoel dat ik rustiger reageer op moeilijke gesprekken zowel thuis als op mijn werk. Ook al voel ik mij teleurgesteld, tijdens en na de gesprekken blijf ik toch rustig, anders kon ik vaak moeilijk met de teleurstelling omgaan( boos, verdriet…) Nu kreeg ik een rustig gevoel over mij en kon ik de situatie makkelijker accepteren.
  Bedankt voor de mooi en liefdevolle sessie.

 • Ik voelde na 2 consulten bij Wouter een bevrijding van een oud patroon, waarin ik mezelf heb belemmerd. Wouter legt letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek. Tijdens het gesprek stelde hij doortastende vragen. Bij de behandeling voelde ik zijn helende handen aan het werk. Ik ervaarde extra ruimte meteen na het consult.
  Wouter heeft een vertrouwelijke, rustige werkwijze. Ik heb helderheid gekregen met mijn hulpvraag. Zo fijn!

 • Hai Wouter, hoe gaat het met je? Ik wilde je even laten weten dat jij mijn inspiratiebron bent geweest om te gaan starten met een opleiding tot therapeut en dat dat een van de betere keuzes in mijn leven is geweest. Dus bedankt voor de zuivere, eerlijke en warme manier waarop je me hebt laten voelen dat er zo veel meer in mij zit!

 • Nogmaals heel hartelijk dank.
  Ik vind het echt heel bijzonder hoe je structuur hebt aangebracht in zo’n complexe vortex aan emoties en gebeurtenissen. Ik voel me rustiger, gecentreerd en … vol blijde verwachting… ofzo

 • Hi Wouter, Dank want er begint van alles te veranderen, kom inderdaad steeds meer in mijn kracht te staan, anderen merken het ook!
  Maar ook kan ik steeds beter positief tegen dingen aankijken, geen beren meer op de weg, niet vanuit angst maar meer vanuit vertrouwen. 
  Meer in het nu leven, niet teveel vooruitlopen op wat er mogelijk allemaal mis zou kunnen gaan! Heel prettig zo!

 • Hier even een bericht van een dankbaar mens! Het consult met jou heeft veel positieve dingen veroorzaakt en werkt uiteraard nog steeds door. Het was erg fijn dat jij zo ‘aanwezig’ bleef. Niet meegaan in het drama. Sterker nog, mij hierop wijzen dat ik het niet groter hoef te maken, was uiterst waardevol!

 • ‘Na een intensieve werk- en privétijd was ik alle verbinding met mijn lichaam kwijt. Gevoel toelaten, écht stil staan en stil zijn van binnen… het ging simpelweg niet meer.
  Wouter hielp me om dit beschermingsmechanisme af te breken en om weer in contact te komen met mezelf. Na twee ontspannen en open behandelingen kan ik mijn gevoel weer laten stromen en  is er ruimte gekomen om patronen te gaan doorbreken.’

 • Ik heb je behandeling als bijzonder en zeer intensief ervaren. De afgelopen dagen heb ik heel veel gehuild. Het punt dat jij aangaf is voor mij erg moeilijk, ik heb hier nog nooit aan gedacht. Maar er worden nu wel wat dingen voor mij duidelijk. Bedankt voor de inzichten die jij mij gaf en de liefdevolle behandeling.

 • “Onbetaalbaar”

  Een antwoord van een jonge vrouw die tijdens haar laatste energetische behandelsessie –  enkele dagen voordat ze ging sterven aan kanker – mij vroeg om haar wel zéker een factuur te sturen. Een opstelling begeleidt door mij had haar 1 maand daarvoor geholpen bij het besluit om eindelijk te sterven (want ze was zo op) en te kiezen voor de liefde. Ze had me zo kort voor het einde gevraagd haar te helpen om het leven vredig los te kunnen laten. “En wat wil je dat ik op de factuur zet?” Dit was haar antwoord. 

 • Ik kom net uit het ziekenhuis voor de controle bij de longarts. Alles was goed en ik hoef niet meer terug te komen.
  Ik heb ook gevraagd of de scheur in het middenrif die ik de laatste 15 jaar heb, nog steeds hetzelfde was of minder is geworden. Ze heeft het opgemeten en het scheelde 1 cm.
  Ik ben heel blij dat ik stukje bij beetje vooruit ga. Dank je wel.

 • Jouw werk wijst naar wegen van loslaten en vertrouwen.

 • Jij helpt écht.

 • Het is echt verbazingwekkend wat jij met één opstelling, die niet eens zo lang geduurd heeft, in gang hebt weten te zetten. Dank je wel.

 • Het was voor ons een bijzondere ervaring en fascinerend om te zien dat door middel van systemisch benaderen antwoorden werden gevonden op concrete vragen binnen onze organisatie.

 • Het gaat een stuk beter met mij. Sinds vrijdag voel ik mij minder moe en verscheen er weer een lach op mijn gezicht. Merk dat ik elke dag vooruit ga en meer energie krijg ook al ben ik aan de chemo. Na de sessie merkte ik ook dat ik minder pijn aan mijn rechter onderarm had, iets waar ik al maanden last van heb. Het doemdenken heeft plaats gemaakt voor positiviteit. Enorm fijn dat dit door jouw behandeling allemaal in gang gezet is!

 • Bedankt voor de bijzondere ervaring donderdag. Het moet nog landen allemaal maar ik voel veel meer zachtheid en rust.

 • Hoi Wouter, Ik zat gisteren te denken hoe mijn leven veranderd is en hoe die aan het veranderen is sinds ik bij jou op de sessie ben geweest. Wilde je daarvoor nog extra bedanken!

 • Dank je wel voor je bijzondere sessie! Ik merk dat ik mijn negatieve gedachten sneller kan omzetten in positieve.

 • Bedankt voor de bijzondere ervaring. Ik voel veel meer zachtheid en rust.

 • Groot dank je wel. Er is echt rust in mijn systeem gekomen. Je geeft veel ruimte terwijl je wel de leiding neemt. Erg fijn!

 • Verwondering over dat wat er nu is en veel dankbaarheid voor jouw bijdrage hieraan.

 • We zaten een beetje vast met onze vraagstukken, maar door de systemische benadering ontstonden frisse invalshoeken en onverwachte ideeën. Een aantal inzichten ontstond niet direct tijdens de opstellingen maar juist in de dagen erna. Alle puzzelstukjes vielen druppelsgewijs op hun plek.

 • Je hebt mij de kracht laten ervaren die nodig is om mijn pad te bewandelen. Verwondering en dankbaarheid.

 • Twee maanden geleden ben ik bij je geweest voor een consult. Mijn rechterschouder zat op slot en ik ervoer heel veel pijn. Je hebt me toen een uitgebreide behandeling gegeven.
  Mijn schouder en ikzelf zijn nu stukken beter. Ik ben al vergeten dat het zo’n pijn heeft gedaan.
  Ik wil je op deze manier nog een keer extra bedanken voor jouw bijdrage aan het herstel van mijn schouder.

 • Ik snap er niks van. Opeens praat mijn kind na 2 jaar weer met haar vader.

  De eerste reactie van een moeder die mij verzocht had om op afstand energetisch met haar dochter te werken. Een dochter die last had van ernstige depressieve en agressieve buien.

 • Voor mijn idee heeft het geholpen. Niet met wat ik graag wilde, maar wel op andere manieren. Ik heb je behandeling als puur, respectvol en liefdevol ervaren. Ik denk nog steeds terug aan bepaalde dingen die je hebt gezegd en die geven mij een goed gevoel en duidelijkheid. 

 • Lieber Wouter, Danke. Gleich nach unserer Arbeit ging es mir sehr gut. Ich spürte eine große Befreiung. Danke nochmal.
  Herzliche Grüße!

  Een jaar na deze afstandsbehandeling ontmoette ik hem weer op een conferentie in het buitenland en vroeg hoe het met hem ging. Hij zei dat hij nooit meer acute last heeft gehad van zijn chronische kwaal dan enkel kleine oprispingen.

 • Durf het haast niet te geloven maar heb maar 1 keer een paar erge steken in mijn rug gehad en daarna niets geen last en loop lekker. Geweldig!! Nogmaals bedankt lieve man.

 • In 2012 heb ik een ongeluk gehad en mijn elleboog gebroken. De elleboog moest worden geopereerd en ik heb daarna mijn arm weer leren gebruiken. De pijn is echter nooit weggegaan en mijn arm is gevoelig gebleven. Nadat ik 3 keer bij Wouter ben geweest kon ik weer op mijn arm liggen (iets wat ik al 5 jaar niet meer kon). Een maand daarna was mijn arm helemaal niet meer gevoelig en pijnlijk. Dank voor je liefdevolle behandeling samen met een goede dosis humor (wat ook niet onbelangrijk is).

 • Met mij gaat het weer de goede kant op. Kan mijn rust inmiddels goed pakken en ben ook weer voor halve dagen aan het werk.

 • Jouw werk is liefdevol

 • Je begeleiding was bijzonder effectief. Dat wat ik nodig had in mijn proces en het proces met onze groep, kon daardoor plaatsvinden. Daar waar de rem nodig was, heb je het afgeremd. Dat laatste heb ik als zeer ondersteunend ervaren. Voor mij zijn de belangrijke thema’s daardoor duidelijk geworden op individueel en teamniveau.

 • Je helderheid, liefdevolle aanwezigheid en scherpe intuïtie waren zeer gewenst en gewaardeerd in de situatie waarin ik even ‘de weg kwijt was’. Heel hartelijk dank, Wouter dat je door de bomen me het bos weer hebt helpen zien.

 • Het werk van Wouter laat zich niet makkelijk omschrijven. Minder moeilijk wordt het vanuit de blik als ervaringsdeskundige.

  Wouter laat je ervaren en voelen wat de interactie is tussen jou en je gezin van herkomst, welke obstakels een rol spelen in de manier zoals jij je nu voelt en nu denkt. Op het moment dat de rode draad duidelijk is kan naar oplossingen worden gezocht. Op een volledig integere manier krijg je inzichten die je tot dan niet voor mogelijk zou houden.

 • Wouter, dankjewel voor je mooie en lieve behandeling gisteren. Ik heb eindelijk heerlijk en diep geslapen. Ik voel me weer wat dichter bij mezelf, meer zelfvertrouwen.

 • Het heeft mij echt waardevolle inzichten gegeven. Vooral: ‘Je legt verantwoording af’. Ik geloof dat ik het nu pas begrijp. Nogmaals erg bedankt voor je hulp.

 • De druk in m’n hoofd is weg. Ik ben vooral ontspannen en voel overgave aan het onbekende. Dank je Wouter voor de helende, unieke ervaring.

 • Als deelnemer en toeschouwer zie je tijdens de opstelling mooie dingen gebeuren, je voelt letterlijk aan den lijve wanneer Wouter op het goede spoor zit met het ontrafelen van jouw patronen. Op een zachte manier confronterend, verhelderend maar vooral helend heb ik inzichten verkregen die waarschijnlijk voor de rest van mijn leven bij mij blijven en waar ik met verwondering op terugkijk.

 • Jouw sessie gaf me een nieuwe blik op een thema dat al m’n hele leven speelt. Ik heb al heel veel therapeutisch werk aan mezelf gedaan en ervoer dit pijnpunt in mij alsof het me voor het eerst duidelijk werd. En ik was ook verbaasd over het feit dat ik deze pijn zolang ik me kan herinneren als iets normaals heb ervaren.

 • Ik wil je nogmaals bedanken voor afgelopen zaterdag. Ik vond het echt heel krachtig en ik denk dat het nog wel even zal doorwerken, ik heb er heel veel uitgehaald.

 • Nogmaals bedankt voor de familieopstelling, er is me zeker heel wat meer duidelijk geworden en ik vond het een ontzettend mooie gewaarwording. Ben er echt een aantal dagen van onder de indruk geweest.

 • Ik vond de opstellingen een intensieve dag, spannend, emotioneel, fijn, positief, diepgaand en ook respectvol. Het heeft heel veel met mij gedaan, er is ook inmiddels heel veel gebeurd.

 • Mijn kennismaking met een opstelling was een overweldigende ervaring. Het was een openbaring te ervaren hoe de energie en emoties van voor mij onbekende systemen door mij worden ervaren en mijn acties in een opstelling beïnvloeden. Het heeft voor mij geleid tot een bevrijd gevoel. In de praktijk had ik moeite met dingen kunnen afmaken. Doordat het onderliggende probleem is aangepakt, lukt dit me nu wel.

 • Je aanpak is rustig en diepgaand, bekend maar soms ook ineens verrassend én altijd veilig. Ik kreeg geen enkel moment het gevoel iets aan te gaan wat ik op dat moment niet wilde. De uitkomst van de opstelling was zeer verrassend. Het heeft mij absoluut geholpen om anders om te gaan met drempels die ik ervaar en die mij beletten om te doen wat ik wil doen. Een prachtige ervaring!

 • Ik vond de 1-daagse opstellingsbijeenkomst erg waardevol en heb er veel aan gehad. Voelde me echt gezien en er was erkenning voor wat er in ons gezin was. Ik vind ook dat je erg goed in-/aanvoelt wat er nodig is en wat er opgesteld moet worden.

 • Voor mij is dit de manier om serieuze inzichten te krijgen zonder poespas. Het zet mijn organisatie op zijn eigen plek en laat zijn verhoudingen zien tot de omgeving. De te bewandelen weg en de te beantwoorden vragen krijgen vanzelf hun route en antwoord. Geen enkele vergadering of evaluatie kan hier tegenop. Als onderneming is het een aanrader om in een kritische groep te kijken naar de ontwikkelingen en verfrissend om alles in perspectief te mogen zien. Beste Wouter, dank je voor de inzichten.

 • Je behandelde mijn acute oorpijn van afstand en ik belandde thuis op de bank in een diepe slaap. Ruim een uur later werd ik wakker en las ik je tekstbericht waarin je vroeg of de pijn minder was geworden en dat ik waarschijnlijk slaperig zou worden. Je meldde: “Het is goed om daar aan toe te geven.” De ontsteking was er nog, maar was een stuk draaglijker geworden.

 • Nogmaals mijn dank voor de enerverende en leerzame workshop. Knap hoe je een zo’n diverse groep mensen een groep kon laten worden in 2 uur met weinig informatie. Groot respect hiervoor! Warme groet.

 • Ik heb de workshop als zeer indrukwekkend ervaren. Er ontstond direct een veilige omgeving. We kenden elkaar als deelnemers verder niet, wat het voor mij nog indrukwekkender maakte toen we de ingebrachte cases gingen opstellen. Je hebt een open houding, en stemt je zodanig af op de case, dat je vragen echt raak zijn en onverwacht maar zeer snel tot de kern komen.

 • Ik vond het geweldig, briljant, bevrijdend, open, eerlijk, mezelf, normaal en bijzonder.

 • Complimenten voor je heldere en vakkundige aanpak, het gemak waarmee je de juiste vragen stelt en de dynamiek & onderliggende aspecten weet bloot te leggen. De methode van opstellingen is verbazingwekkend, heftig en realistisch, het resultaat verbluffend. Bedankt hiervoor!!

 • Het is inmiddels al een aantal weken geleden dat ik bij jou de opstelling deed. Het is goed geweest. Het voelt alsof mijn vader nu een dierbaar plekje heeft gekregen in plaats van dat ik over hem blijf denken. Het houdt me minder bezig en dat geeft rust. Dank je voor je hulp… Ik vind het mooi dat jij met je kennis en ervaringen anderen een stukje verder op de levensweg brengt.

 • Dit zou een eye-opener zijn voor veel mensen.

 • Als je opstelt zijn discretie, veiligheid, openheid en helderheid kenmerken die voorop staan.

 • Zelf heb ik tijdens een opstelling ervaren wat systeemdynamieken teweeg kunnen brengen. De levensvatbaarheid van een concept werd gedurende deze opstelling steeds duidelijker. Ik heb jouw rol van als begeleider zeer prettig ervaren. Je weet goed de situatie en opstelling in zijn waarde te laten en stelt vragen op het juiste moment.

 • Wat duidelijk naar voren kwam in de opstelling was dat ik met meer zelfvertrouwen over mijn kwaliteiten zou kunnen praten. Resultaat? Aanstaande maandag kan ik beginnen met mijn nieuwe baan!

 • Je bent in staat om me te helpen me in een veilige situatie te begeven, alle wapens neer te leggen en me te focussen op mijn eigen geluk. En dit heeft mij geholpen om helderheid te krijgen in mijn situatie, mijzelf en mijn omgeving te scheiden en gericht stappen te nemen waar ik me goed bij voel en die me vooruit helpen.