Een persoonlijk verslag van branding met behulp van opstellingen door Dirk-Jan Wolfert. Dirk-Jan is Directeur eigenaar van de Vastelastenbond. De opstellingen werden uitgevoerd om de destijds (2013) nieuwe dienst Switched Services op de markt te zetten.

De Vastelastenbond is een inkoopcollectief en belangenbehartiger op het gebied van vaste lasten voor meer dan 50.000 klanten. Toen we Wouter vroegen ons te helpen waren we van plan om op korte termijn een nieuwe dienst voor bestaande en nieuwe klanten te lanceren.

Bestaande vragen

Wij hebben een concept bedacht voor een nieuwe dienst buiten ons huidige portfolio aan diensten en producten. Ons is nog onduidelijk hoe we het in de markt moeten positioneren. We hebben daarbij nog geen goed beeld over bijvoorbeeld:

  • Wat is de dienst waard voor onze klanten en wat mag het gaan kosten?
  • Moeten we de dienst lanceren onder de naam Vastelastenbond of iets anders?

Inzichten

Voor ons was het systemisch opstellen nieuw. Maar door het ‘branden’ van het nieuwe concept door representanten op te stellen voor belangrijke entiteiten, leidde dit tot onverwachte antwoorden en inzichten:

  • Loyaliteit belonen bleek het belangrijkste voor onze klantengroep zowel voor nieuwe als voor bestaande en oude klanten.
  • De nieuwe dienst wordt in eerste instantie onder de vleugels van de Vastelastenbond ontwikkeld. Het heeft de potentie en kracht om in de toekomst een eigen identiteit te krijgen.
  • De naam van de dienst – die voor helderheid zorgt en klanten aanspreekt – hebben we door de opstelling met veel vertrouwen gekozen.

Branding met behulp van opstellingen

Het opmerkelijke was dat we – hoe diep en lang we er ook over hadden nagedacht – waarschijnlijk niet op deze goede ideeën waren gekomen. Sterker nog, de beste inzichten kwamen via opmerkingen van representanten, die voor die tijd nog nooit van onze vraagstukken en organisatie hadden gehoord.

We zaten een beetje vast met onze vraagstukken, maar door het systemische opstellen ontstonden frisse invalshoeken en onverwachte ideeën. Een aantal inzichten ontstond zelfs nog in de dagen erna. Alle puzzelstukjes vielen druppelsgewijs op hun plek.

Het was voor ons een bijzondere ervaring en fascinerend om te zien dat door middel van systemisch benaderen antwoorden werden gevonden op concrete vragen binnen onze organisatie.