Bevrijdend werk van Wouter Bosch

Werk dat innerlijke vrede, pijnverlichting, kracht voor herstel, samenwerking en allerlei andere heilzame en duurzame vormen stimuleert.

– Een introductie.

Ergens in mijn jeugd verlichtte ik pijn bij iemand anders. Dat was een fijne ervaring en het bood mij vertrouwen om anders te durven kijken.

Het gaf mij ook de ervaring wat écht verbinden (lees ook: écht willen begrijpen) kan bewerkstelligen. Iets dat niet makkelijk is en dat altijd energie kost. Vanaf mijn jeugd bleef het een belangrijk deel van mij om ook zo te kijken naar het leven dat ik leidde, naar studie, bedrijven en de maatschappij.

Tegenwoordig is het werk alomvattend. Energetisch werk ik met mensen voorbij aan het (ego)bewustzijn. Daar wacht een erkentenis van volledig vrij zijn. Volledig ervaren wie je werkelijk bent. Je situatie, herinneringen en persoonlijke ervaringen hebben daar een harmonische plek.

Als we werken is het zeker niet vanzelfsprekend of deze erkentenis van vrijheid en innerlijke vrede volledig wordt ervaren. Het is bij iedereen anders en het is afhankelijk van veel condities. Je zou kunnen zeggen van condities, waar je op dat moment je aandacht op mag richten. Vaak weten de mensen daarna ook hoe ze deze aandacht kunnen geven.

We kunnen bewustzijnsontwikkeling dus niet afdwingen met ons (ego)bewustzijn. Want die wil het liefst in bekende individuele patroontjes, dogma’s, religies, nationaliteiten en overtuigingen blijven functioneren. We kunnen het ook niet afdwingen met een uiting van het egobewustzijn zoals inspanning, wil, focus of discipline. Vrijheid kun je niet leren, het begint bij het begin. Een begin om niks af te dwingen of te zoeken.

Wouter Bosch

Professionele achtergrond

Bevrijding

Er bestaat voor een mens misschien wel niks moeilijkers, dan waarnemen wat er binnen in jezelf gebeurt. Hoe iets werkelijk voelt en wordt gekaderd. Waar gedachten vandaan komen. Dit gaat zo razendsnel. Het kost veel energie en haarfijne perceptie om buiten je oordelen, je eigen patronen of die van een groep te kijken naar iets, gewoon zoals het is.

Vandaar kan het van grote betekenis voor je zijn om met iemand te werken, die je daarbij helpt. Iemand die reageert, wanneer jij aan jezelf voorbij gaat of vanuit beperkte aangeleerde theorieën of ideeën acteert. Iemand die je kan helpen bewust te worden van je innerlijke conflicten. Die dat doet via woorden, maar het je ook kan laten voelen en ervaren. Het geeft je handvatten, waardoor je jezelf diep en volledig kunt erkennen en daarmee bevrijden.

Zien is doen

Het mooie is dat niets veranderd, onderdrukt of verwijderd hoeft te worden, als jij jezelf wilt bevrijden. Je hoeft jezelf niet te disciplineren. Je hoeft jezelf niet te verwijten en je hoeft niet iets nieuws aan te leren. Ook niet van mij! Want anders word je nooit vrij.
In deze ruime en heldere verbinding werk ik met jou.